Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

25 Octombrie 2020
Vizualizari: 319
Comentează add

La nivelul județului Vaslui, numărul total al infecțiilor cu noul coronavirus a trecut de 4.500, iar zilnic în ultimele săptămâni se înregistrează zeci de noi cazuri.

Zeci de noi cazuri de COVID-19 sporesc cifra îmbolnăvirilor la Vaslui

alina-darie-vaslui

Foto: Arhiva/ Gabriel Sava.

Zeci de noi cazuri de COVID-19 sporesc cifra îmbolnăvirilor la Vaslui, iar acest lucru este pus inclusiv pe seama faptului că mulţi asimptomatici, izolaţi la domiciliu, nu respectă regula că le este interzis să iasă în spatiul public.

La nivelul județului Vaslui, numărul total al infecțiilor cu noul coronavirus a trecut de 4.500, iar zilnic în ultimele săptămâni se înregistrează zeci de noi cazuri.

De pildă, ieri datele prezentate de Direcția de Sănătate Publică Vaslui arătau că alte 80 de persoane au fost depistate pozitiv în ultimele 24 de ore.

Cauzele care duc la înmulțirea numărului de îmbolnăviri țin în principal de nerespectarea regulilor sanitare, respectiv purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică și spălarea temeinică a mâinilor.

Se mai poate adăuga, spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, și faptul că unele persoane aflate în izolare la domiciliu, deși confirmate pozitiv, ies în spațiul public, încălcând cu bună știință măsura izolării.

De cele mai multe ori, vecinii sau cunoscuții sunt cei care alertează autoritățile în asemenea cazuri.

(RS)


Etichete covid-19coronavirusvasluidsp(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live