Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Aprilie 2019
Vizualizari: 589
Comentează add

Sute de tiruri cu zeci de mii de tone de legume şi fructe perisabile sunt blocate de peste 24 de ore în ţară din cauza unor controale. #OperațiuneaDemetra

Zeci de mii de tone de legume şi fructe perisabile, blocate în vămi

radiojurnal

Arhivă Foto: Agerpres.

Sute de tiruri cu zeci de mii de tone de legume şi fructe perisabile sunt blocate de peste 24 de ore în ţară din cauza unor controale.

Avertizarea vine de la Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România, după ce autorităţile au declanşat, prin operaţiunea Demetra, verificări amănunţite referitoare la legumele şi fructele din import.

Companiile de retail atrag atenţia că există riscul să apară blocaje în aprovizionarea cu aceste produse.

Potrivit unui comunicat al asociaţiei, camioanele care provin inclusiv din spaţiul european de liberă circulaţie a mărfurilor sunt sigilate de ANAF pentru control, dar inspectorii nu fac faţă volumului mare de marfă care trebuie analizată, iar unele produse se strică.

ANAF anunţa în urmă cu două zile că verificările făcute atât la transporturi, cât şi în reţelele de vânzare vizează actele de provenienţă a produselor, facturile, chitanţele şi bonurile fiscale.


Etichete tirlegumefructeperisabileblocatecontroaleoperatiunea demetraimportanaf

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live