Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Mai 2020
Vizualizari: 269
Comentează add

Poliţia a precizat că majoritatea celor arestaţi au încălcat restricţiile de circulaţie, depăşind distanţa de 5 km. faţă de locuinţele personale.

Zeci de mii de arestați în Zimbabwe pentru încălcarea restricțiilor

sergiu-stet

  Drapelul Zimbabwe.     Foto: pixabay.com.

Peste 40.000 de persoane din Zimbabwe au fost arestate pentru încălcarea restricţiilor impuse pe fondul epidemiei de coronavirus, transmite corespondentul BBC.

Preşedintele ţării, Emmerson Mnangagwa, a prelungit săptămâna trecută interdicţiile totale pe termen nedefinit. Poliţia a precizat că majoritatea celor arestaţi au încălcat restricţiile de circulaţie, depăşind distanţa de 5 km. faţă de locuinţele personale. Alţii au fost arestaţi pentru că nu purtau mască sau pentru că şi-au menţinut magazinele sau tarabele deschise.

Comerţul este interzis în mare parte, ceea ce a generat probleme grave financiare pentru milioane de persoane care lucrează în industria comerţului.

În unele cazuri, însă, poliţia a folosit ca scuză regulile privind coronavirusul pentru a aresta jurnalişti care tocmai intervievau victime ale torturilor aplicate de autorităţile statului.


Etichete Emmerson Mnangagwa,Zimbabwerestricțiiepidemiecoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live