Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Ianuarie 2022
Vizualizari: 250
Comentează add

Mai multe organizaţii nonguvernamentale şi zeci de jurnalişti din presa centrală şi locală s-au solidarizat cu colegul lor, Alin Cristea, redactor-şef la publicaţia Debraila.ro.

Zeci de jurnalişti şi ONG-uri, solidare cu Alin Cristea

radiojurnal

   Foto: Arhivă.

Mai multe organizaţii nonguvernamentale şi zeci de jurnalişti din presa centrală şi locală s-au solidarizat cu colegul lor, Alin Cristea, redactor-şef la publicaţia Debraila.ro, care a intrat în atenţia procurorilor DIICOT, după ce a publicat mai multe articole critice despre şeful Poliţiei Brăila, schimbat, ulterior, din funcţie.
 
Jurnalistului de investigaţii i-a fost deschis dosar penal după ce a făcut public, respectând normele în vigoare, un material video în care era agresat un minor.
 
ONG-urile au cerut intervenţia ministrului Justiţiei şi a altor autorităţi abilitate, considerând că oamenii legii îl hărţuiesc pe ziarist.
 
Corespondenta RRA din Brăila, Gina Bahor, detaliază cazul:
 
Reporter: Site-ul Debrăila.ro a publicat un articol însoțit de imagini video prin care este dezvăluit cazul unui minor batjocorit de un bărbat. Minorul care apare în video este protejat de publicație, fața acestuia fiind blurată.
 
Apariția acestui material de presă duce la reținerea și arestarea preventivă a agresorului. DIICOT Brăila descinde la sediul redacției Debraila.ro, la domiciliul jurnalistului Alin Cristea, dar și la cel al mamei sale, unde efectuează percheziții și confiscă laptopturile și calculatoarele redacției, carduri de memorie, tablete și telefoanele ziaristului, prietenei sale și mamei acestuia.
 
Procurorii DIICOT își motivează această descindere prin deschiderea unui dosar penal pentru o presupusă faptă de pornografie infantilă în legătură cu video-ul difuzat de Debraila.ro.
 
Ziariștii își exprimă solidaritatea față de Alin Cristea, cercetat pe nedrept pentru comiterea unei fapte interpretată tendențios ca fiind de natură penală, deși demersul acestuia a fost unul pur jurnalistic și a dus la arestarea unei persoane care a batjocorit un minor.
 
Jurnaliştii consideră că Alin Cristea este supus unei campanii de intimidare din partea DIICOT Brăila, ca urmare a unor materiale de presă pe care le-a publicat în ultima perioadă și în care a luat atitudine față de managementul defectuos al șefului Poliției Brăila, Dorin Condruz, ineficiența activității sale fiind confirmată prin schimbarea acestuia de la comanda inspectoratului începând cu data de 1 ianuarie 2022.
 

Etichete Alin CristeaDebraila.rojurnalistiDIICOT BrailaBrailașeful Poliției BrăilaDorin Condruz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live