Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

9 Decembrie 2021
Vizualizari: 160
Comentează add

Peste 160 de dosare de corupţie în legătură cu situaţia epidemiologică au fost înregistrate în România în ultimii doi ani.

„Zeci de dosare de corupţie” deschise în timpul pandemiei

-

DNA: Foto: Arhivă.

Realizator: Contextul pandemic alimentează corupţia şi există un risc major ca banii să nu ajungă acolo unde trebuie, respectiv pentru dotarea spitalelor, echipamente de protecţie, aparatură specializată sau medicamente, se arată într-un mesaj transmis de DNA cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie. Invitat astăzi la Radio România Actualităţi, procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a declarat că peste 160 de dosare de corupţie în legătură cu situaţia epidemiologică au fost înregistrate în ţara noastră, în ultimii doi ani:

Crin Bologa: În perioade de criză, corupția prosperă și situaţia asta de pandemie este o situație de criză nu numai pentru România, ci pentru toate statele lumii. În aceste circumstanțe, sigur că noi avem foarte multe dosare sau relativ multe dosare în lucru în ceea ce privește achiziţiile din pandemie, corupţia din pandemie. Am avut înregistrate în cursul anului 2020 și 2021 peste 160 de dosare în legătură cu situația epidemiologică. În prezent avem în lucru 88 de dosare, iar 60 de persoane sunt puse sub acuzare, au calitatea de suspecţi și inculpaţi. De asemenea, un număr de opt dosare au fost trimise în judecată, cu un număr de 21 de inculpaţi, tot pentru fapte în legătură cu situaţia pandemică.


Etichete (ii)coruptiepandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live