Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

20 Septembrie 2017
Vizualizari: 861
Comentează add

Echipele de salvare din centrul Mexicului caută în clădirile prăbuşite şi printre dărâmături supravieţuitorii unui cutremur devastator care a ucis aproximativ 150 de persoane.

Zeci de clădiri prăbuşite în Mexic în urma unui puternic cutremur

rador

 

Echipele de salvare din centrul Mexicului caută în clădirile prăbuşite şi printre dărâmături supravieţuitorii unui cutremur devastator care a ucis peste 220 de persoane.

BBC transmite că seismul cu magnitudine de 7,1 grade a provocat prăbuşirea a zeci de clădiri în capitala Mexico City, printre care şi o şcoală. Un număr mare de voluntari s-a alăturat eforturilor de salvare, în căutarea disperată a supravieţuitorilor.

"Este o experienţa supra-realistă. Nu ştii cum să reacţionezi. Am văzut mulţimi de oameni strângându-se în zonele afectate cu sticle mari de apă, cu alimente pe care să le ofere" a declarat un jurnalist care a fost martor la evenimente.

În cadrul unei adrese televizate, preşedintele Enrique Pena Nieto a afirmat că a detaşat forţele armate pentru a ajuta restabilirea reţelei electrice, pentru a permite căutării să continue şi pe timpul nopţii. Mai mult de 20 de milioane de persoane trăiesc în zona metropolitană, iar cutremurul intens a făcut ca mii de persoane să coboare în stradă.

Pagubele depăşesc mult zona oraşului Mexico City. Epicentrul a fost la peste 120 de kilometri spre sud-est, în Puebla, iar rapoarte despre decese şi pagube materiale vin din mai multe state. Un cutremur care a avut loc anterior, în luna septembrie, pe coasta sud-vestică a Mexicului a provocat decesul a cel puţin 90 de persoane.


Etichete Enrique Pena NietoMexiccutremurPuebla

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live