Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

28 Iulie 2021
Vizualizari: 520
Comentează add

Zeci de bicicliști şi utilizatori de trotinete electrice au fost amendați în cursul unei razii îin București pentru că nu au folosit pistele special amenajate.

Zeci de bicicliști şi utilizatori de trotinete electrice, amendați

alex-lancuzov

În timpul acțiunii „Străzi deschise” din centrul Bucureștiului, circulația vehiculelor a fost interzisă. În imagine, Calea Victoriei, 30 mai 2021. Arhivă Foto: Ionuț Iamandi.

Zeci de bicicliști şi utilizatori de trotinete electrice au fost amendați în cursul unei razii îin București pentru că nu au folosit pistele special amenajate.

Acțiunile de control vin după ce în ultima perioadă mai mulți pietoni au fost loviţi pe trotuar de astfel de vehicule. 

Sunt foarte puține piste de biciclete în București, dar acolo unde acestea există bicicliștii și cei care folosesc trotinetele sunt obligați să le utilizeze, tocmai pentru a nu circula printre mașini sau pe trotuare, riscând să lovească pietonii.

Amenda minimă pentru această abatere este de 290 de lei, dacă e plătită în 15 zile - atrage atenția Claudiu Costea, de la Brigada Rutieră a Capitalei.


Claudiu Costea: Pentru neutilizarea pistei sancţiunea care se stabilește este de la 4 la 5 puncte, adică, /de la/ 580 de lei la 725 de lei. Mulți dintre cei care se deplasează pe biciclete sau trotinete spun că infrastructura nu îi ajută, puținele piste nu sunt bine amenajate, sunt ocupate de mașini sau bordurile sunt prea înalte, în loc să fie teșite, ca în străinătate.


-: Da, merg cu trotineta electrică, că ajung mai repede. Este destul de simplu, fără piste de biciclete nu prea poţi să mergi. Trotinetele sunt destul de periculoase pe stradă, am văzut că sunt periculoase și pe trotuar.


-: Groaznic se merge și pistele de biciclete sunt numai denivelări, numai grote, numai canale, borduri foarte înalte. Am impresia că cineva care a făcut pistele astea nu a mers niciodată cu bicicleta.


Reporter: Casca de protecție este obligatorie doar până la vârsta de 16 ani, deși ar trebui impusă prin lege și pentru adulți, după cum spun specialiștii în siguranță rutieră.


Etichete politiecontroalebicicletetrotineteamenzi(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live