Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

15 Iunie 2020
Vizualizari: 710
Comentează add

Zborurile comerciale de pe Aeroportul Otopeni au fost reluate

alex-lancuzov

   Foto: Arhivă.

Zborurile comerciale spre 17 țări europene, printre care Austria, Bulgaria, Cipru, Germania, Grecia sau Ungaria, pot fi reluate de astăzi, iar persoanele care sosesc în țara noastră din acele zone nu mai sunt obligate să stea în izolare sau în carantină.
 
Pentru cele mai importante rute europene însă este așteptată încă o decizie, până mâine fiind în vigoare un act normativ care interzice zborurile de linie spre și dinspre destinații precum Belgia, Franța, Italia, Marea Britanie sau Spania.
 
Sunt reguli stricte de protecție sanitară pe Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni și din acest motiv se recomandă sosirea pasagerilor cu cel puțin trei ore înainte de decolare - atrage atenția Valentin Iordache, directorul de comunicare al aeroportului.
 
Valentin Iordache: Când pasagerul ajunge la aeroport, merge în primul rând la un cort. Aceste corturi sunt amplasate în parcarea aeroportului. Aici se face și controlul temperaturii, urmând ca pasagerii, în grupuri de maximum 50 de oameni, să meargă la formalitățile de check-in. Abia în zona de îmbarcare există din nou banchete, acolo unde pasagerii pot din nou să staționeze. După fiecare punct de control sunt amplasate dispensere cu gel dezinfectant. La îmbarcare, autobuzele sunt utilizate la maximum 50% din capacitate. Purtarea obligatorie a măștii pe nas și pe gură în tot terminalul. Şi în avion, dar responsabilitatea revine deja companiei.
 
Realizator: Reporterul Alexandru Lancuzov ne-a mai precizat că, de astăzi, compania TAROM a reluat cursele pe ruta București - Atena, iar următorul zbor comercial în regim normal este programat pentru miercuri, spre Frankfurt - Germania. De asemenea, operează și zboruri charter speciale - spre Amsterdam, Barcelona, Madrid, Bruxelles și Londra.
 
(PH)

Etichete Aeroportul Otopenizboruri comercialereluare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live