Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

8 Aprilie 2014
Vizualizari: 2734
Comentează add

"Românii se bucură să vadă că se spun lucruri bune despre ţara lor. Era şi timpul să se întâmple asta!", a spus filantropul britanic Paul Lister, care a avut ideea acestui film.

Wild Carpathia, un documentar despre România prezentat în SUA Wild Carpathia, un documentar despre România prezentat în SUA - Conține video

ani-sandu-washington

Documentar Wild Carpathia. captură video.

Documentarul "Wild Carpathia" despre România a fost prezentat în mai multe oraşe din SUA, inclusiv în Washington DC.

Au participat şi prezentatorul Charlie Ottley şi milionarul britanic Paul Lister, cel care a avut ideea documentarului.

Peste 50 de persoane s-au strâns săptămâna trecută la Ambasada României din SUA pentru a vedea cea de-a treia şi ultima parte a documentarului "Wild Carpathia", axată pe regiunea Maramureşului şi a Bucovinei.

Filmul a conţinut imagini cu Cimitirul de la Săpânţa, cu mănăstirile din Moldova şi cu parcul Naţional "Vânători Neamţ".

Printre interviurile realizate de producători au fost cu prinţul Charles, solista Loredana Groza şi cu Grigore Leşe. 

Video: trailer-ul documentarului Wild Carpathia. Sursa: Youtube/wildcarpathia.

Prezentatorul Charlie Ottley şi filantropistul Paul Lister au răspuns întrebărilor publicului după proiecţie. Printre ele, cum facem să atragem mai mulţi turişti în România.

"România are o anumită reputaţie. Cred că a fost ocazia noastră să spunem care este de fapt adevărul. Cred că spectatorii au fost recunoscători pentru asta. Românii se bucură să vadă că se spun lucruri bune despre ţara lor. Era şi timpul să se întânple asta! Cred că filmul a fost bine primit şi sperăm ca în timp să-l prezentăm şi unui public mai mare", a spus Paul Lister.

Paul Lister spune că ideea filmului i-a venit acum 3 ani, dar că a vizitat România din 1982-1983.

Charlie Ottley a fost încântat de reacţia publicului din SUA.

"Mulţi americani ştiu despre România doar pentru că au auzit de Dracula şi au văzut cuvântul 'Transilvania' în filme. Ne-am bucurat să le arătăm Carpaţii, să le arătăm pădurile şi satele medievale, să-l arătăm pe prinţul Charles spunând lucruri minunate, cu entuziasmul său molipsitor, în legătură cu ultima zonă cu resurse neatinse a Europei.

"Pentru românii care au plecat din ţară, care poate că nu ştiau atât de multe despre ea, sperăm că atunci când văd aceste filme li se va face dor de ţară, sperăm că vor vrea să se implice şi să ne ajute să protejăm ceea ce ar putea fi Parcul Yellowstone al Europei, una dintre cele mai mari minuni naturale ale lumii", a afirmat Charlie Ottley.

Audio: Reportajul Wild Carpathia

În afară de Washington DC, documentul "Wild Carpathia" a mai fost prezentat în Miami, New York şi Boston.


Etichete exclusiv radiodocumentarWild CarpathiaRomâniaSUAWashingtonPaul ListerCharlie OttleyCimitirul de la SăpânţaLoredana GrozaGrigore LeşeMiamiNew YorkBoston

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live