Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

24 Martie 2019
Vizualizari: 447
Comentează add

Premierul a reafirmat dorinţa României de a consolida dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite.

Washington: Premierul Dăncilă, întâlniri cu oamenii de afaceri americani

andrei-serban

Premierul Viorica Dăncilă discută la Washington cu oameni de afaceri americani. Foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a discutat ieri, la Washington, cu oameni de afaceri americani despre importanţa parteneriatului transatlantic pentru prosperitatea şi securitatea economică a Europei şi a Statelor Unite.

Premierul a reafirmat şi dorinţa României de a consolida dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite. 

Premierul Viorica Dăncilă a subliniat, la întâlnirea cu oamenii de afaceri americani, că întărirea legăturii dintre Europa şi SUA reprezintă unul dintre obiectivele preşedinţiei României la Consiliul UE.

Viorica Dăncilă a prezentat şi măsurile adoptate de guvernul său care au scopul de a creşte atractivitatea mediului de afaceri românesc şi a adresat invitaţia de a investi în ţara noastră.

Reprezentanţii companiilor americane au exprimat interesul de a efectua o vizită în România în luna iunie pentru a vedea oportunităţile pe care ţara noastră le oferă întrr-o serie de domenii, cum ar fi: sănătatea, energia, cercetarea şi inovarea, tehnologia informaţiei şi comunicaţiile.

Discuţiile au vizat şi recentele modificări aduse legislaţiei privind Parteneriatul Public Privat şi a fost evidenţiat faptul că aceasta include termeni contractuali extinşi şi permite o finanţare mai flexibilă, precum şi împărţirea beneficiilor şi riscurilor între partenerul public şi cel privat.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a mulţumit SUA pentru sprijinul acordat României pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi a subliniat beneficiile pe care acest demers l-ar aduce pentru companiile americane care fac afaceri în România.


Etichete suadancilaafaceri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live