Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

23 Martie 2016
Vizualizari: 1159
Comentează add

Numirea noului preşedinte al TVR de către Parlament nu a putut fi validată din lipsă de cvorum.

Votul pentru alegerea şefului TVR n-a mai avut loc din lipsă de cvorum

iulia-gherman

Foto: cdep.ro.

Numirea noului preşedinte al TVR de către Parlament nu a putut fi validată astăzi din lipsă de cvorum.

Şi-au exprimat opţiunea de vot doar 189 de parlamentari din cei 272 cât era necesar pentru ca propunerea să fie acceptată.

O nouă şedinţă a plenului reunit al Parlamentului va avea loc marţi, 29 martie, în vederea finalizării acestei propceduri.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că neîntrunirea numărului necesar de voturi pentru adoptarea sau respingerea propunerii de numire a lui George Orbean în funcţia de preşedinte al Televiziunii Publice se datorează social-democraţilor, care, spune Alina Gorghiu, au boicotat această validare venită din partea Guvernului, pentru că îşi doresc toate funcţiile publice din România.

Alina Gorghiu: "Cam toţi liderii PSD au chiulit de la plen şi de la acest vot important. Activitatea TVR este blocată. Mandatul doamnei Irina Radu expiră astăzi, nu ai niciun temei legal să pui pe altcineva în locul ei să gestioneze până luni, marţi soarta Televiziunii Publice".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus, însă, că este pofund dezamăgit că în noul Consiliu de Administraţie au fost desemnate persoane controversate, între care şi George Orbean, care a primit un aviz negativ din partea comisiilor parlamentare pentru cultură.

Discuţii în contradictoriu asupra nominalizărilor făcute pentru Consiliul Televiziunii Publice au avut loc şi ieri, înainte ca acesta să fie supus aprobării plenului reunit al Parlamentului.

Deputatul din partea minorităţilor naţionale Aurel Vainer s-a opus validării jurnalistei Oana Stănciulescu, propusă de PNL ca membru în conducerea TVR, pe motiv că aceasta promovează idei antisemite şi prolegionare.

Aurel Vainer: "Nu pot fi de acord, în numele meu şi al celor pe care îi reprezint, ca în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române, care are atâtea lucruri importante de făcut pentru progesul democraţiei şi al prosperităţii în România, să funcţioneze un membru cu viziuni pro aducerea pe primul plan a Mişcării Legionare şi a unor lideri ai Mişcării Legionare".

Activitatea jurnalistei Oana Stănciulescu a fost susţinută de senatorii Puiu Haşotti, PNL, şi Cristiana Anghel, ALDE.

Intervenţia acestora în plenul reunit a stârnit nemulţumirea mai multor reprezentanţi ai UDMR care au părăsit sala de şedinţă.

Senatorul Uniunii, Markó Béla, a spus că nu concepe susţinerea Mişcării Legionare în Parlamentul României.


Etichete vot presedinte tvrlipsa de cvorumcamera deputatilorparlamentpnlpsdalina gorghiugeorge orbeanoana stanciulescualdeudmraurel vainer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live