Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Tudose

10 August 2019
Vizualizari: 544
Comentează add

Românii din exterior ce doresc să voteze se pot înregistra,până pe 11septembrie,pe portalul votstrăinătate.ro. Ambasadorul României la Chişinău spune că se va calcula nr de secţii.

Votul la alegerile prezidenţiale din toamnă,în premieră,3 zile pt diaspora

adriana-tudose

  Foto: Arhivă.

Românii din străinătate vor putea vota la alegerile prezidenţiale din toamnă, în premiera, trei zile consecutiv. Ei vor putea opta şi pentru votul prin corespondenţă sau vor putea solicita deschiderea unor secţii de vot suplimentare.

Cetăţenii români din diaspora care doresc să-şi exprime opţiunea electorală trebuie să se înregistreze, până pe 11 septembrie, pe portalul votstrăinătate.ro.

În Republica Moldova are loc o campanie de informare în acest sens.  

Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a precizat

Daniel Ioniţă: Intenţionăm să dimensionăm numărul secţiilor de votare pe baza experienţelor noastre anterioare. Vom menţine un nivel similar de angajament, la care, însă, trebuie să ţinem cont că legiuitorul a introdus cel puţin două sau chiar trei prevederi suplimentare: votul la secţiile fizice începe de vineri, se finalizează duminică; doi, votul prin corespondenţă; şi, de asemenea, cetăţenii pot să solicite şi înfiinţarea unor noi secţii de vot în localităţile unde cu adevărat există interes pentru alegerile respective.  

După cum a transmis Maria Filimon, de la Radio Chişinău, în premieră, la prezidenţialele din noiembrie va fi utilizat un sistem de prevenire a votului ilegal.

O altă noutate este că alegătorii vor semna pe un dispozitiv electronic, ceea ce va reduce timpul necesar pentru votare.


Etichete alegeri prezidenţialediaspora11 septembrievotstrăinătate.ro.

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live