Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 20 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

21 Decembrie 2014
Vizualizari: 1168
Comentează add

Prin legea bugetului de stat pentru anul viitor, taxele şi impozitele nu vor creşte, iar cota de 16% se menţine pentru impozitul pe venit.

Vot final la bugetele pe 2015

alin-serbanescu

Camera Deputaților. Foto: Arhivă.

Vot final astăzi la proiectele de lege privind bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe 2015.

Guvernul a luat în calcul, la elaborarea celor două acte normative, o creştere economică prognozată de 2,5%, o inflaţie medie de 2,2 procente, precum şi un deficit bugetar de 1,83 la sută. 

Prin legea bugetului de stat pentru anul viitor, taxele şi impozitele nu vor creşte, cota de 16% se menţine pentru impozitul pe venit, iar lupta împotriva evaziunii fiscale continuă.

Câteva dintre amendamentele propuse de opoziţie au fost adoptate, printre care şi propunerea de suplimentare a bugetului Ministerului Culturii cu 2.500 de lei.

Fonduri în plus au mai primit Ministerul Sănătăţii, cel al Economiei, Ministerul de Externe şi Ministerul Transporturilor. Cu toate acestea, opoziţia a votat împotriva majorităţii articolelor legii bugetului de stat.

De altfel, parlamentarii PNL şi PDL au votat şi împotriva legii bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor. 

"Acest buget ne spune că şi în anul 2015, guvernul va avea ca mare politică gestionarea sărăciei şi traiul de subzistenţă.

"Se cârpeşte în continuare, se dau câţiva lei în plus, sunt amăgiţi oameni, dar în acelaşi timp, viaţa lor va rămâne la fel de grea", a spus deputatul PNL Cristina Pocora.

Bugetul asigurarilor sociale e mai mare decat in 2014

Bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2015 este cu 5,08% mai mare decât anul acesta şi permite guvernului să îşi atingă obiectivele asumate, a declarat ministrul social-democrat al muncii, Rovana Plumb.

În aceste condiţii, votul pe care opoziţia l-a dat împotriva bugetului asigurărilor sociale se îndreaptă de fapt împotriva cetăţenilor României, a ţinut să sublinieze deputatul social-democrat Rovana Plumb. 

"Dumneavoastră, cei din PNL, spuneţi un "nu" hotărât majorării pensiilor pentru cei 5,4 milioane de români.

"Spuneţi un "nu" hotărât majorării pensiilor sociale pentru cei peste 600.000 de pensionari. Spuneţi un "nu" hotărât creşterii ratei de ocupare", a spus Rovana Plumb.


Etichete bugetevot finalbugetele pe 2015Cristina PocoraRovana Plumb

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live