Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Eliza Ungureanu

7 August 2014
Vizualizari: 1040
Comentează add

Liderul partidului de extremă dreapta Jobbik, din Ungaria, Vona Gabor, a declarat că "autonomia secuilor se va realiza, orice ar face statul român".

Vona Gabor:"Autonomia secuilor se va realiza"

eliza-ungureanu

Foto: facebook.com

Liderul partidului de extremă dreapta Jobbik, din Ungaria, Vona Gabor, susţine că "autonomia secuilor se va realiza, orice ar face statul român".

Astăzi, în timpul unei prelegeri cu tema "Viitorul maghiarilor în pragul unei noi ordini mondiale" susţinută la Tabăra de Vară a tineretului maghiar din Ardeal, în judeţul Harghita, el a afirmat că România ar trebui să-şi reconsidere poziţia faţă de acest subiect:

Vona Gabor a adăugat că partidul pe care-l conduce a fost acuzat de mai multe ori că este împotriva românilor, dar el nu a negat niciodată faptul că unul dintre ţelurile formaţiunii sale este autonomia ţinutului secuiesc, transmite corespondentul RRA, Angela Bîrsan.

Anul trecut el a spus că Ungaria ar trebui să îşi asume un eventual conflict cu România pentru a forţa acordarea autonomiei teritoriale Ţinutului Secuiesc.

Anul acesta, în martie, şeful partidului de extremă dreapta a fost în centrul tensiunilor de la Târgu Mureş, după un miting autonomist organizat de Consiliul Naţional Secuiesc.

Premierul şi ministrul de Interne au discutat atunci despre posibilitatea de a-l declara persoană indezirabilă pe Vona Gabor. 


Etichete JobbikVona GaborautonomiesecuiHarghita

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live