Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

19 Septembrie 2013
Vizualizari: 2178
Comentează add

Un proiect de lege care prevede recunoaşterea voluntariatului ca experienţă profesională a intrat în procedură parlamentară şi ar putea fi adoptat până la sfârşitul anului.

Voluntariatul ar putea deveni experienţă profesională

catalin-purcaru

foto: Stelian Radu-Cacuci

Activitatea de voluntar în România ar putea fi considerată experienţă profesională recunoscută, inclusiv în străinătate.

Proiectul de modificare a legii în vigoare a intrat în procedură parlamentară şi i se pot aduce amendamente, astfel ca până la sfârşitul anului să poată fi adoptată forma finală.

Trei modificări esenţiale sunt aduse de propunerea legislativă: existenţa unui contract scris între voluntar şi organizaţie, recunoaşterea voluntariatului ca experienţă profesională, precum şi dobândirea unui certificat de competenţă recunoscut pe plan european.

Mihai Sturzu, deputat PSD, unul dintre iniţiatorii proiectului, spune că de pe urma acţiunilor de voluntariat pot beneficia şi studenţii, care acumulează experienţă.

"Imaginaţi-vă cât de important va fi pentru un student la medicină care în timpul facultăţii participă la acţiuni de voluntariat iar la sfârşitul facultăţii se poate duce să se angajeze, poate chiar într-un cadru privat, şi poate să-şi susţină CV-ul şi de o experienţă recunoscută formal de stat", spune Mihai Sturzu.

Proiectul de lege este armonizat cu legislaţia europeană privind voluntariatul - afirmă Calotă Monica, director al Agenţiei Naţionale pentru programe comunitare în domeniul educaţiei şi formării profesionale.

"De aici încolo se vor putea raporta şi contoriza corect experienţele de voluntariat, să ştim şi noi să spunem câţi oameni din România intră în experienţe de voluntariat", spune Calotă Monica.

Proiectul de lege privind voluntariatul în România se află în procedură parlamentară iar iniţiatorii doresc adoptarea acestuia până la sfârşitul anului.


Etichete legevoluntariatpracticăangajareexperienţăMihai Sturzu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live