Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Iulie 2021
Vizualizari: 144
Comentează add

Profitul operaţional în primul semestru din 2021 a ajuns la 11,4 miliarde de euro, depăşind precedentul record de zece miliarde de euro din 2019.

Volkswagen a avut un profit record în primul semestru al anului

sergiu-stet

 Foto; Arhivă.

Volkswagen AG a revizuit joi, 29 iulie, ţinta de profit pentru 2021, pentru a doua oară în mai puţin de trei luni, după ce în primul semestru a înregistrat câştiguri record, care au depăşit chiar şi nivelul de dinaintea pandemiei, transmit DPA şi Reuters preluate de Agerpres.

Cel mai mare producător auto european se aşteaptă ca rentabilitatea operaţională a vânzărilor să crească la 6-7,5% anul acesta, faţă de obiectivul anterior de 5,5-7%, în timp ce la divizia auto fluxul de numerar net va fi mai solid decât în 2020.
 
Profitul operaţional în primul semestru din 2021, înainte de elementele excepţionale, a ajuns la 11,4 miliarde de euro, depăşind precedentul record de zece miliarde de euro din 2019, înainte ca pandemia să afecteze piaţa auto globală.
 
Profitul după taxe s-a situat la 8,4 miliarde de euro, faţă de pierderi de peste un miliard de euro în primul semestru din 2020. Și cifra de afaceri a crescut cu peste o treime, depăşind 130 miliarde de euro, în timp ce livrările au urcat cu 28%.
 
Performanţa grupului german vine în urma cererii solide pentru maşinile de lux Porsche şi Audi.
 
Anul acesta, acţiunile Volkswagen au crescut cu o treime la Bursa de la Frankfurt.
 
Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley, dar şi camioanele MAN şi Scania. 

Etichete Volkswagen AGprofit semestrutaxeautoeconomie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live