Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

17 Octombrie 2016
Vizualizari: 631
Comentează add

Potrivit liderului de la Kremlin este un lucru bine ştiut de mult, de toţi, că Statele Unite cheltuiesc miliarde de dolari pentru a spiona potenţialii adversari şi aliaţii proprii.

Vladimir Putin critică ameninţarea SUA cu un atac cibernetic

alexandru-beleavski

  Preşedintele Vladimir Putin răspunzând întrebărilor jurnaliştilor ruşi     Foto: kremlin.ru.

Ameninţarea Statelor Unite cu un atac cibernetic împotriva Rusiei contravine normelor de comunicare internaţională, declară Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin, care a participat în India la conferinţa ţărilor emergente, a declarat că Rusia nu caută o confruntare cu Statele Unite şi nu încearcă să influenţeze apropiatele alegeri prezidenţiale americane.

Guvernul american a acuzat recent Moscova de intervenţie informatică împotriva Partidului Democrat din Statele Unite, iar vicepreşedintele Biden a spus că ruşii vor primi o replică pe măsură.

Vladimir Putin a făcut o amplă analiză de politică globală, începând de la războiul din Iugoslavia până la situaţia din Siria şi Irak, pentru a ajunge la concluzia că declaraţiile oficialilor americani trebuie puse în context electoral.

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor ruşi la finalul summit-ului BRICS din oraşul indian Goa, preşedintele Vladimir Putin a spus că nu este nimic nou şi surpinzător în ameninţările vicepreşedintelui american Joe Biden, că Statele Unite vor răspunde la momentul oportun şi cu maximă eficienţă la atacurile cibernetice pentru care Washingtonul acuză Rusia.

Potrivit  liderului de la Kremlin este un lucru bine ştiut de mult, de toţi, că Statele Unite cheltuiesc miliarde de dolari pentru a spiona nu doar potenţialii adversari, ci şi pe cei mai apropiaţi aliaţi proprii, inclusiv şefii acestor state.

Singurul element  nou în declaraţiile  vicepreşedintelui american - a spus Putin  - este recunoaşterea acestui fapt la un asemenea nivel şi ameninţările conţinute. Recunoscând criza din relaţiile ruso-americane, preşedintele Vladimir Putin şi-a exprimat speranţa că după încheierea perioadei electorale în Statele Unite, vor exista şanse pentru restabilirea acestora.

Potrivit liderului rus, în momentul de faţă, încercând să distragă atenţia alegătorilor de la problemele interne şi externe cu care se confruntă, Statele Unite încearcă să creeze, conform unei scheme  consacrate, imaginea inamicului din afară pentru a uni naţiunea americană în lupta cu acesta, motiv pentru care acum este jucată activ cartea rusă.


Etichete GoaBRICSBidenPutin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live