Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 20 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

30 August 2013
Vizualizari: 1620
Comentează add

Preotul romano catolic martir, Vladimir Ghika, va fi numit fericit şi trecut în calendar cu ziua de sărbătoare 16 mai. Liturghia solemnă de beatificare va avea loc pe 31 august.

Vladimir Ghika, înscris în calendarul catolic

remus-radulescu

La 31 august 2013 are loc la Bucureşti slujba de beatificare a Monseniorului Vladimir Ghika în cadrul unei Liturghii solemne oficiate în Pavilionul Romexpo de cardinalul Angelo Amato, Prefectul Congregaţiei pentru Cauza Sfinţilor de la Vatican.

Vladimir Ghika a murit în închisoarea comunistă în 1954 şi Biserica i-a recunoscut martiriul. Papa Francisc a semnat la sfârşitul lunii martie decretul de recunoaştere a morţii martirice pentru credinţă şi declararea ca fericit a lui Vladimir Ghika.

Beatificarea, conform canoanelor catolice, este actul prin care Papa, în urma unor investigaţii începute în dieceză şi continuate la Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor, acordă unui creştin catolic decedat, care a fost martirizat sau care a practicat toate virtuţile în chip eroic, titlul de 'Fericit' şi permite să i se aducă un cult public de către un grup limitat de credincioşi.

Monseniorul Vladimir Ghica va fi cinstit ca Fericit doar în diecezele catolice din România şi va avea zi de sărbătoare 16 mai, ziua când a fost ucis la închisoarea Jilava.


Etichete fericitcatolicbeatificaremartirsolemn

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live