Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

13 Martie 2019
Vizualizari: 609
Comentează add

Vizita oficială a ministrului apărării naţionale în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Vizita ministrului Gabriel Leş în Marea Britanie

radu-dobritoiu

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, a efectuat o vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în zilele de 12 și 13 martie, unde a avut o întâlnire cu omologul britanic, Gavin Williamson.

Întrevederea a reprezentat o oportunitate pentru cei doi oficiali de a discuta despre cooperarea bilaterală româno-britanică în domeniul apărării, precum și despre teme de actualitate de pe agenda Alianţei Nord-Atlantice, se precizează în comunicatul primit de la MApN.

Au fost trecute în revistă rolul comun în asigurarea securității şi apărării Europei şi a fost exprimată convingerea că dialogul politico-militar dintre cele două țări va cunoaşte în continuare un trend ascendent.

Ministrul apărării naţionale a subliniat excelenta colaborare dintre cele două state în cadrul Parteneriatului Strategic şi a evidenţiat angajamentul constant şi solid al Marii Britanii în România, a cărui consistență este vizibilă în mod deosebit la implementarea măsurilor NATO destinate consolidării flancului estic. De asemenea, ministrul a mulţumit pentru contribuţia Forţelor Aeriene Regale britanice la misiunile de poliţie aeriană consolidată de pe teritoriul ţării noastre.

Pe parcursul întrevederii, cei doi oficiali au semnat Memorandumul de înțelegere privind cooperarea româno-britanică în domeniul apărării, document care va permite aprofundarea cooperării existente și identificarea de noi domenii de cooperare cu avantaje reciproce, reflectând statutul României de membru NATO și dinamica actuală a relațiilor bilaterale în noul context de securitate din Europa.
 


Etichete comuicat MApNvizita Gabriel Les in UKcooperare Romania- Marea Britaniecooperare militara Romania-UK

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live