Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

5 Iulie 2013
Vizualizari: 1205
Comentează add

Vizita, programată pentru luni, este prima a unui şef al diplomaţiei române, din februarie 2009. Ministrul Titus Corlăţean se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Vizită la Moscova a ministrului român de externe

alexandru-beleavski

Ministrul de externe Titus Corlăţean. Foto: Arhivă

Ministrul de externe Titus Corlăţean începe luni o vizită oficială la Moscova, prima vizită a unui şef al diplomaţiei române, din februarie 2009, caratectizată drept foarte importantă de cele două părţi.

Marţi, ministrul român se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Este prevăzută şi semnarea a două acorduri interguvernamentale: acordul privind înfiinţarea şi condiţiile de funcţionare a Institutului Cultural Român la Moscova şi Centrului de Cultură şi Ştiinţă al Rusiei la Bucureşti şi programul de cooperare în domeniul culturii, învăţământului, mass-media, sportului, tineretului şi turismului, precum şi a protocolului de colaborare între cele două ministere  de externe - a declarat vineri, la briefingul săptămânal purtătorul de cuvânt al MAE rus, Aleksandr Lukaşevici.

Apreciind vizita ca foarte importantă, acesta a declarat că cei doi miniştri vor discuta în amănunt întregul complex de probleme legate de starea şi perspectivele relaţiilor bilaterale în cele mai diferite domenii şi de întârirea în continuarea bazelor juridice.  

"O atenţie majoră intenţionăm să o acordăm tematicii conclucării comerciale şi economice, pornind de la interesul reciproc al ţărilor noastre de a impune acestei cooperări un dinamism superior şi orientarea spre modernizare.

Sperăm, de asemenea, să atragem atenţia părţii române asupra unui complex întreg de probleme cu care se confruntă investitorii ruşi care lucrează în România. Vom încerca şa identificăm în cursul acestor convorbiri soluţiile acestor probleme", a spus Aleksandr Lukaşevici.


Etichete vizităMoscovaSerghei LavrovTitus Corlăţeanrelaţiicolaborare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live