Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

19 Mai 2022
Vizualizari: 221
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat în această după-amiază, alături premierii român şi portughez, Batalionul 1 Instrucţie de la Caracal.

Vizită la Batalionul 1 Instrucţie de la Caracal

oana-bala

Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat în această după-amiază, alături de premierii român şi portughez, Batalionul 1 Instrucţie de la Caracal. Acolo se antrenează aproximativ 200 de militari din Portugalia, dislocaţi anul acesta în ţara noastră, pentru consolidarea Flancului Sud-Estic al Nato.

România și Portugalia se coordonează cu succes pentru consolidarea apărării în regiunea Mării Negre, dar și pe Flancul sudic al NATO, a declarat președintele Klaus Iohannis și a amintit că în anul 2014, după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, a început un amplu proces de adaptare a Alianței la un mediu de securitate volatil și impredictibil.
 
Klaus Iohannis: Războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei ne-a pus în fața unei noi realități strategice. Am reacționat și vom continua să reacționăm unitar, curajos și hotărât în cadrul NATO, prin întărirea posturii de descurajare și apărare pe Flancul estic, în special, în regiunea Mării Negre. Deciziile și acțiunile noastre comune în cadrul Alianței Nord-Atlantice, inclusiv prezența dumneavoastră aici, dovedesc hotărârea și operativitatea care definesc NATO și pe noi ca aliați.
 
Premierul Portugaliei, António Costa, a subliniat că izbucnirea conflictului din Ucraina, după invazia Rusiei, pe 24 februarie, a provocat schimbări majore în ceea ce privește securitatea Europei și că în acea zi, țara sa a aprobat desfășurarea de forțe în România pentru întărirea activităților NATO pe Flancul estic.
La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a mulțumit Portugaliei pentru contribuția substanțială la structurile multinaționale din România, dar și pentru participarea la măsurile de vigilență sporită în țara noastră.
 

Etichete Batalionul 1 Instrucţie de la CaracalKlaus IohannisNicolae Ciucăpremierul PortugalieiAntónio Costa,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live