Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

6 Decembrie 2019
Vizualizari: 555
Comentează add

În cursul primei sale vizite la lagărul din Polonia după 14 ani de mandat în funcţia de cancelar, Angela Merkel s-a referit şi la creşterea numărului crimelor motivate de ură.

Vizită a cancelarului german, Angela Merkel, la lagărul de la Auschwitz

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că răspunderea pentru existenţa lagărului de exterminare de la Auschwitz revine în întregime Germaniei, adăugând că vina nu va putea fi niciodată evitată.

BBC transmite că în cursul primei sale vizite la lagărul din Polonia după 14 ani de mandat în funcţia de cancelar, Angela Merkel s-a referit şi la amplificarea îngrijorătoare a numărului crimelor motivate de ură şi a manifestărilor de antisemitism, de intoleranţă şi de revizionism istoric în Germania de astăzi.

Totodată, ea a spus că îi este ruşine de crimele comise de nazişti: "Pentru mine, nu este deloc uşor să mă aflu aici şi să vă vorbesc. Îmi este ruşine de crimele barbare comise aici de germani, crime care sunt de neimaginat, care sfidează închipuirea şi sunt de neconceput".

Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania a emis un comunicat conform căruia crimelor din perioada nazistă li se acordă prea multă importanţă în Germania modernă.

Regimul nazist a ucis aproximativ 1,1 milioane de oameni la Auschwitz-Birkenau, majoritatea acestora fiind evrei. 

 

Etichete AuschwitzAngela MerkelGermanianazişti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live