Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

28 Noiembrie 2016
Vizualizari: 955
Comentează add

Măsuri de urgenţă pentru combaterea gripei aviare în judeţul Tulcea

Virusul gripei aviare confirmat în judeţul Constanţa

irinel-calin-tulcea

În judeţul Tulcea au fost luate măsuri de urgenţă pentru combaterea gripei aviare, după ce existenţa virusului a fost confirmată în Constanţa. Autorităţile au în vedere, de asemenea, combaterea pestei porcine africane cu care se confruntă deja ţara vecină, Ucraina.

Conform informaţiilor transmise de corespondentul RRA Irinel Călin, a fost adoptat un plan de măsuri pentru judeţul Tulcea, în special pentru zona Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, din partea căreia, din păcate, nu a fost prezent nimeni.

Prefectul judeţului Tulcea, Cristian Alexandru Iordan a spus că avem un risc de apariţie focare de pestă porcină africană din nord şi un risc pentru apariţia focarelor de gripă aviară din sud.

"Se monitorizează situaţia, s-a propus planul de măsuri specifice pentru pesta porcină africană şi influenţa aviară. Din păcate, din partea Administraţiei rezervaţiei Biosferei Delta Dunării nu a participat nimeni la discuţii, nu ştiu motivul", spus prefectul.

Potrivit planului de măsuri adoptat luni, s-au constituit atât o zonă de supraveghere, cât şi una de protecţie, cu măsuri specifice de biosecuritate din perspectiva faptului că Delta Dunării adăposteşte atât o imensă colonie de păsări care au rămas aici peste iarnă, cât şi un număr foarte mare de mistreţi, în special pe frontiera cu Ucraina.


Etichete gripă aviarăpestă porcinăjudeţul TulceaUcrainaRezervaţia Biosfera Delta Dunării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live