Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT Miercuri, 25 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

George Gîlea

22 Iunie 2014
Vizualizari: 1148
Comentează add

Violonistul Orchestrei Naţionale Radio, Gabriel Croitoru, a primit sâmbătă seară Premiul "Constantin Brâncuşi" pentru Artă şi Cultură pentru cele două proiecte ale sale.

Violonistul Gabriel Croitoru, premiat pentru proiectele derulate

george-gilea

 Gabriel Croitoru. Foto:Virgil Oprina.

Violonistul Orchestrei Naţionale Radio, Gabriel Croitoru, a primit sâmbătă seară Premiul "Constantin Brâncuşi" pentru Artă şi Cultură pentru cele două proiecte ale sale "Vioara lui George Enescu la sate" şi "Duelul viorilor".

Distincţia i-a fost înmânată la cea de-a IV-a ediţie a Galei premiilor Marii Loji Naţionale, organizată la Ateneul Român în parteneriat cu Academia Română.

"Mă simt foarte onorat să primesc această importantă distincţie din partea Marii Loji Naţionale a României şi a Academiei Române, în aceste două proiecte pentru care am fost nominalizat şi iată că am şi reuşit să câştig acest premiu.

"Au fost două proiecte iniţiate de Radio România. Mă bucur că am putut călca pe urmele lui George Enescu. În ceea ce priveşte celălalt proiect, "Duelul viorilor", acolo aş spune că reprezint cu cinste echipa Guarneri şi sunt foarte mândru.

"Consider că suntem peste Stradivari. Pentru mine personal înseamnă un pas înainte, un imbold de a face ceea ce am făcut şi până acuma cât mai bine. Încerc să mă perfecţionez în ceea ce ştiu eu să fac, să cânt la vioară, mărturisesc că o fac cu plăcere de multă vreme şi sper să o fac cât mai mult de aici încolo", a declarat Gabriel Croitoru.

Anual, la Gala premilor Marii Loji Naţionale sunt desemnate şapte personalităţi care contribuie substanţial la inovarea şi dezoltarea domeniilor lor de activitate.

Distincţiile sunt însoţite de 10.000 de euro fiecare. 


Etichete Gabriel Croitoruviolonistpremiuartă şi culturăVioara lui George Enescu la sateDuelul viorilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live