Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Octombrie 2016
Vizualizari: 1254
Comentează add

Meteorologii atenţionează că până mâine dimineaţă la ora 9 va ninge în Carpaţii Orientali şi în cei Meridionali şi se va depune un strat nou de zăpadă.

Vine iarna!

radiojurnal

Foto: Arhivă / pixabay.com.

Iarna se apropie tot mai mult, meteorologii atenţionează că până mâine dimineaţă la ora 9 va ninge în Carpaţii Orientali şi în cei Meridionali şi se va depune un strat nou de zăpadă.

Vântul va începe să bată tot mai tare, mai ales în sudul ţării, unde la rafală va depăşi 50 de km/oră, iar la munte va viscoli ninsoarea.

În restul teritoriului va ploua, iar în Subcarpaţii Moldovei şi în estul Transilvaniei, precipitaţiile vor fi mixte.

În primele zile din săptămâna viitoare, vremea va continua să fie deosebit de rece pentru această perioadă calendaristică, cu precipitaţii slabe şi locale.

Meteorologul Adrian Boariu spune că abia spre week-end-ul viitor temperaturile vor mai creşte uşor şi se vor apropia de norma termică a lunii octombrie.  

"Mâine, vremea va fi deosebit de rece. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 13 grade, iar cele minime, între -3 şi 7 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -8 grade.

"În noaptea de luni spre marţi se va forma bruma, local în nord-est, în depresiuni şi pe spaţii mai mici în rest.

"Deşi în cea mai mare parte a ţării, valorile termice vor marca o uşoară creştere, vremea se va menţine deosebit de rece pentru această dată, cu deosebire în centru, sud şi est.

"Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 15 grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 8 grade.

"Vineri, sâmbătă şi duminică, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii octombrie, iar probabilitatea de ploi va fi mai mare la mijlocul intervalului".


Etichete vine iarnameteorologivremeameteoprognozăninsorizăpadăvânt

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live