Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dragomir

25 Octombrie 2017
Vizualizari: 1143
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la manifestările care vor avea loc în Parcul Carol din capitală, iar premierul Mihai Tudose se va afla la ceremoniile din municipiul Carei.

VIDEO: Ziua Armatei Române sărbătorită în toată ţara VIDEO: Ziua Armatei Române sărbătorită în toată ţara - Conține video

mihaela-dragomir

 Monumentul Ostaşului Român din Carei, judeţul Satu Mare    Foto: Sergiu Şteţ.

Este "Ziua Armatei României". Cu această ocazie, vor fi organizate ceremonii şi activităţi comemorative în toate garnizoanele din ţară, în teatrele de operaţii şi în ţările unde România are acreditaţi ataşaţi ai Apărării. Ziua de 25 octombrie 1944 este ziua eliberării teritoriului României prin participarea a peste 520 de mii de militari români.

Au urmat lupte ale soldaţilor români pe teritoriile Ungariei, Cehosolovaciei şi Austriei, alături de trupe aliate, finalizate prin victoria de la 9 mai 1945, la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial.   

În Bucureşti şi în ţară au loc expoziţii de tehnică militară, depuneri de coroane la Monumentele Eroilor, concerte de famfară. În şcolile militare au fost organizate cu această ocazie şi ceremonii de depunere a jurământului. Preşedintele Klaus Iohannis va participa la manifestările care vor avea loc în Parcul Carol din Capitală.

De la ora 11, militari din toate categoriile de forţă ale armatei vor prezenta aici elemente de tehnică şi echipament din dotare. Vor fi organizate ateliere de instrucţie, demonstraţii de mânuire a armamentului, spectacole folclorice şi ale muzicilor de famfară. Accesul publicului este liber. Şi preierul Mihai Tudose, ministrul apărării Mihai Fifor şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, vor fi prezenţi la evenimente organizate astăzi, cu acceaşi ocazie, în oraşul Carei.


Etichete CareiArmatăeliberarerăzboiKlaus IohannisParcul Carolceremonii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live