Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

29 Iunie 2017
Vizualizari: 1542
Comentează add

La Galaţi au avut loc expoziţii, parade, spectacole în aer liber şi competiţii sportive, cu ocazia Zilelor Dunării.

VIDEO: Zilele Dunării la Galaţi. S-au reluat minicroazierele pe fluviu VIDEO: Zilele Dunării la Galaţi. S-au reluat minicroazierele pe fluviu - Conține video

maria-mandita-galati

La Galaţi s-au reluat minicroazierele pe Dunăre. Foto: Maria Măndiţă.

Expoziţii, parade, spectacole în aer liber şi competiţii sportive, astăzi, la Galaţi, cu ocazia Zilelor Dunării.

În plus, după aproape trei decenii, anul acesta autorităţile locale reiau minicroazierele pe Dunăre, prin care vor să recreeze atmosfera Galaţiului interbelic.

Deschiderea oficială a Zilelor Dunării a avut loc la ora 11:00, la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, acolo a fost vernisată expoziţia de artă plastică "Galaţi - capitala dunăreană a României".

Aici a avut loc şi conferinţa "Galaţiul de altădată, port dunărean, consideraţii istorice".

Cel mai aşteptat moment a fost în a doua parte a zilei, de la ora 16:30, când, după o pauză de aproape 28 de ani, pe Dunăre s-au reluat minicroazierele.

Administraţia locală a oferit curse pe Dunăre, cu trei nave, pentru un număr de 500 de pasageri, organizatorii promiţând recrearea la malul Dunării a atmosferei Portului Galaţi din perioada interbelică.

Pentru acest lucru, la malul Dunării, dar şi pe navele fluviale, s-au aflat persoane îmbrăcate în costume de epocă, îmbarcarea pasagerilor fă cându-se în muzică de fanfară.

Seria maifestărilor dedicate Zilelor Dunării va continua vineri cu Summer Parade, o paradă pe una din principalele străzi din oraş, finalizată cu un flashmob la care sunt aşteptate sute de persoane.

Weekendul este dedicat sportului, când se vor desfăşura Concursul Naţional de Tenis Cupa Dunării pentru seniori, Crosul Tuturor Vârstelor şi un concurs de ciclism montan-urban.


Etichete Expoziţiiparadespectacole în aer libercompetiţii sportiveGalaţiZilele Dunării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live