Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Matei, Argeș

12 Aprilie 2018
Vizualizari: 537
Comentează add

Polițiștii argeșeni și italieni au destructurat o grupare specializată în infracțiuni economice.

VIDEO: Operațiune anti-mafia în județul Argeș VIDEO: Operațiune anti-mafia în județul Argeș - Conține video

cristian-matei-arges

Foto: Arhivă.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. Pitești au efectuat, joi, 5 percheziții domiciliare, în județul Argeș, la domiciliul unui bărbat și la sediile societăților comerciale administrate de acesta, în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Italia.

A fost vizată o grupare infracțională organizată specializată în infracțiuni economico-financiare și spălarea banilor.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2002, bărbatul în cauză ar fi înființat pe teritoriul statului italian mai multe societăți comerciale cu diverse obiecte de activitate.

Ulterior, începând cu anul 2004, acesta, prin intermediul membrilor familiei, ar fi transferat în România veniturile obținute din activitățile infracționale din Italia.

Veniturile transferate ar fi fost folosite pentru înființarea mai multor societăți comerciale, pe raza municipiului Pitești, cu obiect de activitate construcție de clădiri rezidențiale și nerezidențiale.


Profiturile obținute din tranzacțiile imobiliare din România ar fi fost apoi transferate către membri ai familiei celui în cauză, din Italia, având ca scop final finanțarea unor grupuri infracționale care operau pe teritoriul statului italian.

În cauză, a fost pus în aplicare un mandat european de arestare emis pe numele bărbatului. Acțiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanților autorităților judiciare italiene și al polițiștilor de investigații criminale și de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.   

VIDEO: Operațiune anti-mafia în județul Argeș.


Etichete politieitaliaargesinfractiunianti mafia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live