Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

8 Iunie 2016
Vizualizari: 1580
Comentează add

El a vizitat căminul de bătrâni și a fost impresionat de poveștile de viață ale celor de aici, așa că s-a decis să îi ajute făcând ceea ce știe cel mai bine: să înoate.

VIDEO: Avram Iancu înoată 12 ore pentru "bunicii Văii Jiului" VIDEO: Avram Iancu înoată 12 ore pentru "bunicii Văii Jiului" - Conține video

ilie-pintea

sportivul Avram Iancu. Foto: Ilie Pintea.

La ora nouă, când s-a deschis bazinul didactic de înot din Petroșani, Avram Iancu era deja pregătit pentru o zi întreagă petrecută în apă, și până la ora aceasta a înotat aproape cinci  kilometri, pentru a atrage atenția asupra unei cauze umanitare.

Înainte să se arunce în bazin, Avram Iancu mi-a spus că, prin efortul făcut, vrea să ajute la strângerea de fonduri, care vor fi donate singurului centru pentru îngrijirea vârstnicilor din municipiul Petroșani.

El a vizitat căminul de bătrâni și a fost impresionat de poveștile de viață ale celor de aici, așa că s-a decis să îi ajute făcând ceea ce știe cel mai bine: să înoate.

VIDEO: Avram Iancu.

La bazinul didactic de înot din Petroșani sunt așteptați toți cei care vor să îl încurajeze și să doneze sume de bani pentru centrul de îngrijire.

Preotul Gabriel Bulf, care a realizat și administrează acest centru, s-a declarat impresionat de rezistența și curajul acestui sportiv, care și-a pus talentul în slujba unei acțiuni umanitare.

Ceea ce face sportivul din Petroșani nu e deloc ușor: până la ora 21, când se închide bazinul, el va totaliza 24 de kilometri de înot.

Avram Iancu se va hidrata și se va hrăni chiar în bazin, consumând banane și geluri energizante.

Avram Iancu s-a făcut cunoscut după ce a încercat de trei ori până acum să traverseze înot Canalul Mânecii și de fiecare dată a fost învins de condițiile meteo nefavorabile, dar se pregătește pentru o nouă tentativă.

El a declarat că ceea ce face astăzi constituie și un bun antrenament pentru Canalul Mânecii, unde speră să ajungă și anul acesta. Sportivul din Petroșani a mai înotat peste 40 de kilometri în Dunăre, a străbătut înot toată coasta litoralului românesc și a traversat înot lacul Snagov.

Pînă la această oră, cei care știau de această acțiune au venit la bazin să doneze bani pentru bunicii din Petroșani, iar Avram Iancu speră să strângă cât mai multe fonduri pentru centrul de îngrijire a vârstnicilor din localitate.

FOTO: Ilie Pintea.


Etichete avram iancuinotvarstnicipetrosanicaminul de batraniactiune umanitara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live