Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

29 Octombrie 2013
Vizualizari: 1371
Comentează add

Premierul Victor Ponta va participa marţi la inaugurarea tunelului feroviar de subtraversare a Bosforului, în cadrul unei ceremonii oficiată de primul-ministru al Turciei.

Victor Ponta participă la inaugurarea tunelului Marmaray

petruta-obrejan

Premierul Victor Ponta. Foto: Arhivă.

Premierul Victor Ponta, aflat într-o vizită oficială la Istanbul, a participat la ceremonia de dezvelire a unei plăci în memoria voievodului român Constantin Brâncoveanu şi a celor patru fii ai săi, întemniţati şi executaţi în fortăreaţa Edicule.

Şeful guvernului de la Bucureşti a afirmat că este un moment extrem de important pentru recunoaşterea şi omagierea unor personalităţi importante pentru României şi un gest simbolic de reconciliere cu istoria.

Premierul Victor Ponta participă marţi, la invitaţia omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, la ceremonia de inaugurare a tunelului feroviar Marmaray, pe sub strâmtoarea Bosfor.

Vizita de o zi are loc cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la fondarea Republicii Turce, în 1923.

Turcia inaugurează marţi un tunel feroviar pe sub strâmtoarea Bosfor, care va face legătura la Istabul între două continente, Europa şi Asia.

Construcţia a început în 2004, dar proiectul datează încă din 1860, în timpul Imperiului Otoman.

Inaugurarea are loc de Ziua Naţională a ţării, când se împlinesc 90 de ani de la fondarea Republicii de către Mustafa Kemal Ataturk.

La ceremonie vor asista numeroşi lideri, între care premierul Japoniei, Shinzo Abe, a cărui ţară a susţinut financiar construcţia tunelului, conceput să devină o importantă rută comercială.


Etichete TurciainaugurareVictor PontaBosforIstanbulEuropaAsiaJaponiaShinzo AbeRecep Tayip Erdogan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live