Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 20 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

3 Iunie 2015
Vizualizari: 888
Comentează add

Premierul Victor Ponta s-a pronunţat, astăzi, foarte clar împotriva unei noi legi a educaţiei, fără să existe o consultare între toţi factorii implicaţi.

Victor Ponta, "împotriva modificării actualei Legi a educaţiei"

petruta-obrejan

Sală de clasă. Foto: Arhivă.

Premierul Victor Ponta s-a declarat, astăzi, împotriva modificării actualei Legi a educaţiei. 

Afirmaţia a fost făcută în deschiderea şedinţei de guvern, aflate în desfăşurare la Palatul Victoria. 
 
Premierul Victor Ponta s-a pronunţat, astăzi, foarte clar împotriva unei noi legi a educaţiei, fără să existe o consultare între toţi factorii implicaţi, începând cu parlamentul, Preşedinţia, guvern, sindicatele din învăţământ, părinţii şi elevii. 
 
El i-a cerut, de altfel, ministrului Sorin Câmpeanu să nu cadă în capcana în care au căzut toţi ceilalţi miniştri de până acum şi să dea un mesaj de stabilitate şi seriozitate. 
 
Premierul crede că este necesară o lege a educaţie, însă o lege în care toată lumea să fie implicată şi care să fie gândită pentru viitor. 
 
El i-a mai cerut ministrului Sorin Câmpeanu să se întâlnească cât mai repede şi cu rectorii, pentru a fi găsite soluţii privind majorarea numărului de studenţi la facultăţile de IT, precizând că marile companii din domeniu au nevoie de oameni bine pregătiţi, iar România suferă din acest punct de vedere, a mai spus premierul. 
 
În ceea ce priveşte accesul şi circulaţia navelor şi ambarcaţiunilor pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, premierul Victor Ponta a explicat că deja la faţa locului se află secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Iulian Matache, precizând că nu se va lua nicio decizie fără să existe discuţii şi un acord cu cei care trăiesc şi îşi desfăşoară activitatea în Delta Dunării.

Etichete Premierul Victor Pontaîmpotriva modificării actualei Legi a educaţieiparlamentulPreşedinţiaguvernsindicatele din învăţământpărinţii şi eleviiministrului Sorin Câmpeanumajorarea numărului de studenţi la facultăţile de ITRezervaţiei Biosferei Delta Dunăriisecretarul de stat din Ministerul TransporturilorIulian Matache

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live