Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Septembrie 2014
Vizualizari: 1271
Comentează add

Judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş şi Arad sunt încă în atenţia autorităţilor, care încearcă să gestioneze situaţia în urma inundaţiilor.

Victime şi pagube produse de inundaţii în Vestul României

radiojurnal

 Foto: Mario Balint

Ministrul de interne Gabriel Oprea le-a cerut prefecţilor în această după amiază să folosească toate utilajele şi mijloacele pentru a îndepărta aluviunile, menţionând că elicopterele ministerului sunt pregătite pentru a interveni în situaţii de urgenţă. 

 
În această dimineaţă, mai multe persoane au fost salvate pe raza oraşului Orşova de către Poliţia de Frontieră, cu ajutorul ambarcaţiunilor. 
 
Ministrul Gabriel Oprea avertizează că situaţia se poate complica.  
 
"Asiguraţi-vă că toate mijloacele din dotarea sistemelor locale de management pentru situaţii de urgenţă sunt folosite şi vă rog să identificaţi deja locaţiile pentru cazarea persoanelor aflate în zone critice, acolo unde este posibil să se impună evacuarea. La acest moment, nu sunt persoane evacuate din locuinţe individuale, însă trebuie să fim pregătiţi în orice moment, mai ales că fenomenele meteo vor continua şi în orele următoare", spune Gabriel Oprea. 
 
Două persoane, un bărbat şi o femeie, au fost date dispărute astăzi în localitatea Ieşelniţa din judeţul Mehedinţi, grav afectată de ploile din ultimele 24 de ore. 
 
Bărbatul a fost luat de viitură, în timp ce un prieten încerca să îl salveze. 
 
O femeie este de negăsit de câteva ore, dar autorităţile speră ca ea să se fi refugiat într-un loc sigur, din cauza ploii. 
 
Tot azi, un bărbat de 56 de ani şi-a pierdut viaţa în apropiere de Orşova, după ce autoturismul în care se afla a fost surprins de o surpare de teren. 
 
Pompierii au reuşit să ajungă la victimă după câteva zeci de minute de eforturi, dar bărbatul murise.
 
Zeci de case şi sediile mai multor instituţii publice au fost inundate în vestul judeţului Mehedinţi. DN 6, închis din cauza torenţilor care au căzut de pe versanţi, a fost deblocat între timp, între Orşova şi Băile Herculane.

Etichete Ştiri VestMinistrul de interneGabriel OpreaprefecţiMehedinţiCaraş-SeverinTimişAradvictimeinundaţiipagubeOrşovaBăile Herculane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live