Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

17 Octombrie 2019
Vizualizari: 319
Comentează add

Preşedintele Donald Trump şi-a susţinut deciza de a retrage forţele americane din regiune şi a ameninţat să distrugă economia Turciei dacă aceasta nu îşi opreşte invazia.

Vicepreşedintele SUA, M. Pence, cere Turciei să oprească ofensiva în Siria

sergiu-stet

 Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence.      Foto: Arhivă.

Vicepreşedintele american, Mike Pence, şi Secretarul de Stat, Mike Pompeo, vor face apel către Turcia pentru a-şi opri ofensiva militară împotriva kurzilor sirieni.
 
BBC transmite că preşedintele Donald Trump şi-a susţinut deciza de a retrage forţele americane din regiune şi a ameninţat să distrugă economia Turciei dacă aceasta nu îşi opreşte invazia.
 
Decizia Americii de a îşi retrage armata şi ofensiva Turciei au iniţiat un lanţ de evenimente care au transformat situaţia războiului din Siria.
 
Kurzii, brutal părăsiţi de Statele Unite, s-au întos către regimul sirian pentru ajutor, în faţa puterii militare a Turciei. Condamnarea internaţională faţă de cele petrecute continuă.
 
A fost creată o nouă criză umanitară, iar Consiliul de Securitate al ONU a avertizat că Statul Islamic, grupul jihadist extremist, ar putea folosi haosul creat în nord-estul Siriei pentru a se regrupa.

Etichete Mike PompeoMike PenceSiriakurziTurcia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live