Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI (R) Miercuri, 29 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Pogor

25 Iunie 2019
Vizualizari: 229
Comentează add

Vicepremierul rus Dmitri Kozak a exprimat interesul Moscovei de a restabili relațiile bilaterale cu Republica Moldova, pe care le-a calificat drept înghețate în ultimii ani.

Vicepremierul rus a întreprins o vizită oficială în Republica Moldova

victor-pogor

 Foto: Arhivă.

Moscova consideră că, odată cu formarea unei coaliţii noi de guvernare în Republica Moldova, au fost create premisele pentru restabilirea relaţiilor dintre cele două state, după câţiva ani în care, practic, nu au existat contacte oficiale.

De această părere este vicepremierul rus Dmitri Kozak, care a întreprins astăzi o vizită oficială în Republica Moldova şi a avut întrevederi cu preşedintele pro-rus Igor Dodon, dar şi cu premierul pro-european Maia Sandu.

Vicepremierul rus Dmitri Kozak a exprimat interesul Moscovei de a restabili relațiile bilaterale cu Republica Moldova, pe care le-a calificat drept înghețate în ultimii ani din cauza fostei guvernări.

La rândul său, Igor Dodon i-a solicitat reprezentantului special al președintelui Federației Ruse pentru relațiile cu Republica Moldova, prelungirea termenului acordului prin care o serie de categorii de produse moldovenești sunt exportate în Federația Rusă fără taxe, în condițiile în care această înțelegere în vigoare de la 1 ianuarie expiră în câteva zile.

De asemenea, Igor Dodon a mai declarat că Republica Moldova trebuie să înceapă urgent negocierile privind semnarea unui acord de livrarea a gazului după 1 ianuarie, în condițiile în care nu este clar dacă, începând cu această dată, Ucraina va deține drepturi de tranzitare a gazelor rusești pe teritoriul său.

Dmitri Kozak şi premierul Maia Sandu au subliniat disponibilitatea părților de a relansa un dialog politic constructiv, bazat pe respect reciproc față de interesele naționale ale celor două țări.

Maia Sandu a menționat că guvernul său va promova o politică externă bazată pe obiectivul integrării europene și implementarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană, în același timp dezvoltând relații reciproc avantajoase cu Federația Rusă.


Etichete Dmitri KozakChişinăuRepublica MoldovaRusiaIgor DodonMaia Sandu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live