Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

25 Octombrie 2021
Vizualizari: 473
Comentează add

România a propus să asigure cu gaze Republica Moldova, a anunțat directorul Transgaz, Elisabeta Ghidiu.

Vicepremierul moldovean va avea negocieri cu șefii Gazprom pe 27 octombrie

sergiu-stet

    Foto: Arhivă.

Vicepremierul şi ministrul infrastructurii al Republica Moldova, Andrei Spînu, a declarat că pe 27 octombrie se va întâlni la Sankt Petersburg cu liderul companiei ruse "Gazprom", Aleksei Miller, pentru a discuta livrările de gaze în republică, informează RIA Novosti.
 
"Convorbirile se desfășoară dificil, dar vrem să semnăm un contract pe termen lung", a declarat Spînu.
 
RIA Novosti mai transmite că președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu preconizează deocamdată să aibă contacte cu conducerea Republicii Moldova în problema gazelor, a declarat secretarul de presă al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov.
 
Situația dificilă în ceea ce privește livrările de gaze în republică s-a creat din vina autorităților moldovenești, datoria pentru gazele livrate este de 433 de milioane de dolari, susține purtătorul de cuvânt al companii ruse "Gazprom", Serghei Kuprianov.
 
Între timp, directorul Transgaz, Elisabeta Ghidiu, a anunțat că gazoductul din România va putea pompa zilnic cantitatea de gaze care va fi suficientă pentru acoperirea necesităţilor Republicii Moldova, însă fără să se țină cont de Transnistria nerecunoscută, transmite Profit News TV citat de RIA Novosti.
 
"Gazoductul Ungheni - Chișinău a fost dat în exploatare începând cu 1 octombrie. Prin conductă se poate pompa până la 6,5 milioane de metri cubi de gaz pe zi, cantitate care poate acoperi nevoile Republicii Moldova, fără regiunea transnistreană. Așteptăm ca furnizorii să  precizeze cantitățile de gaze pe care noi le putem transporta în Republica Moldova", a spus  Elisabeta Ghidiu.
 
Oficialul Transgaz a arătat că gazoductul a fost dat în exploatare la 1 octombrie, deoarce în luna septembrie s-au desfășurat lucrări de instalare a unor stații de compresoare.

Etichete Serghei KuprianovAleksei MillerRepublica MoldovaAndrei SpînuSankt PetersburgGazpromTransgazElisabeta Ghidiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live