Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 02 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

6 Aprilie 2021
Vizualizari: 396
Comentează add

Vicepremierul Dan Barna consideră că o relaxare a restricţiilor sanitare de la 1 iunie reprezintă o dorinţă firească.

Vicepremierul Dan Barna despre certificatul de vaccinare

radio-romania-actualitati

Vicepremierul Dan Barna. Foto: gov.ro.

Vicepremierul Dan Barna consideră că o relaxare a restricţiilor sanitare de la 1 iunie reprezintă o dorinţă firească, iar executivul va adapta la realitatea pandemică măsurile restrictive, cum ar fi orele de funcţionare a magazinelor.

El a declarat marţi că acordarea de facilităţi pesoanelor vaccinate este firească, precizând că România se va adapta curentului european în ceea ce priveşte certificatul de vaccinare.


Dan Barna: Ne vom adapta faţă de ceea ce se întâmplă şi în celelalte țări europene. E foarte clar că odată cu evoluția și, repet, creșterea numărului de persoane vaccinate, vor putea apărea facilități, să le spunem așa, pentru persoanele care pot dovedi fie prin vaccinare, fie prin test sau prin certificat de anticorpi că nu reprezintă un pericol pentru comunitate și atunci ar putea să existe acest gen de facilitate la anumite evenimente-test, cum am văzut că se experimentează și în alte state. Pe măsură ce vom fi din ce în ce mai multe persoane vaccinate, care nu mai reprezintă, repet, un risc pentru comunitate, evident că putem să începem să ne reîntoarcem la activitățile funcționale pe măsuri concrete.

(RS)


Etichete danbarnacertificat de vaccinareeuropa(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live