Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

24 Iulie 2019
Vizualizari: 626
Comentează add

Mare parte din Franţa e sub avertizare cod portocaliu. Peste 40 de grade sunt prognozate pentru mâine la Paris.

Vestul Europei se confruntă cu al doilea val de caniculă

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 Arhivă foto: Petruț Hîrțescu

Vestul Europei se confruntă cu al doilea val de caniculă din această vară. Mare parte din Franţa e sub avertizare cod portocaliu. Peste 40 de grade sunt prognozate pentru mâine la Paris.

Temperaturi ridicate sunt şi în Belgia, unde este cod roşu în toată ţara, în Olanda, Spania, Croaţia şi chiar şi în Marea Britanie. Nici Italia nu a scăpat de caniculă, care va fi urmată, la sfârşitul săptămânii, de ploi.

De la Roma transmite corespondentul RRA Elena Postelnicu.

Reporter: Temperaturi de 35-36 de grade se înregistrează la această oră în oraşele Bolzano, Brescia, Perugia, Torino şi Florenţa, unde maxima va fi de 39 de grade, motiv pentru care autorităţile italiene au declanşat o alarmă de gradul III şi cod roşu de caniculă.

Şi în Insula Sardinia, în anumite oraşe, temperaturile vor ajunge chiar la 40 de grade. Tot astăzi, alarmă de gradul II, cod portocaliu, se semnalează la Bologna, Frosinone, Genova, Milano, Pescara Rieti, Roma, Trieste, Verona și Viterbo. Joi, codul roşu de caniculă va afecta şi alte oraşe, 15 în total.

Acest val de căldură african care a invadat în aceste zile Italia, potrivit meteorologilor, va fi înlocuit la sfârşitul săptămânii de un ciclon de origine atlantică, dinspre teritoriul nordic al peninsulei.

Aerul rece al ciclonului atlantic va declanşa furtuni violente, care vor lovi mai întâi regiunile nordice şi apoi cele centrale, în vreme ce temperaturile vor scădea cu aproximativ 10 grade.


Etichete caniculaVestul Europeimeteo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live