Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Ianuarie 2019
Vizualizari: 862
Comentează add

Vești bune de la meteorologi

radiojurnal

   Foto: Arhivă.

Echipe ale distribuitorului de energie continuă să intervină pentru remedierea problemelor apărute în urma ploii îngheţate la mai multe linii de medie tensiune. Potivit unei informări, erau nealimentate parţial mai multe zeci de astfel de linii, oamenii din mai multe localităţi din judeţele Ilfov, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi neavând nici acum energie electrică.
 
Meteorologii au o veste bună: vremea începe să se încălzească în cea mai mare parte a ţării.
 
Cu detalii, Meda Andrei de la Administraţia Naţională de Meteorologie.
 
Meda Andrei: Luni vremea va continua să se încălzească, temperaturile maxime se vor încadra în general între zero şi 10 grade Celsius.

În jumătatea de vest a ţării, cerul va fi mai mult noros, iar în a doua parte a zilei şi noaptea temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, iar la munte mixte, ce pe arii restrânse vor favoriza depunerile de polei.

În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare, pe suprafeţe mici va ploua slab sau va burniţa, iar condiţiile de polei vor fi cu totul izolat.

Intensificări ale vântului sunt de aşteptat luni în Banat, dar trecător şi la cote mai reduse şi în regiunile estice şi sud-estice.

În zona Capitalei, vremea se va încălzi uşor, cerul va fi temporar noros şi mai ales dimineaţa şi în noaptea de luni spre marţi se va semnal ceaţă. Temperatura maximă de luni va fi de 5 - 6 grade Celsius.
 
Încălzirea vremii face însă ca stratul de zăpadă din zonele de munte să fie instabil. Dispeceratul Salvamont România avertizează că în toate masivele montane este pericol ridicat de avalanşă.
 
În ultimele 24 de ore la Dispeceratul Naţional au fost 58 de apeluri de urgenţă, 10 dintre ele pentru serviciul Salvamont Braşov.
 
Au fost înregistrate şi peste 40 de apeluri prin care se cereau sfaturi şi informaţii despre zona montană.
 

Etichete meteorologimeteovremeprognozaincalzire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live