Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Iulie 2019
Vizualizari: 228
Comentează add

Comisia Europeană a decis verificarea anuală a situaţiei statului de drept în toate ţările membre ale Uniunii.

Verificarea anuală a situaţiei statului de drept în UE

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Comisia Europeană a decis verificarea anuală a situaţiei statului de drept în toate ţările membre ale Uniunii.

După trei luni de consultări şi în urma a peste 60 de propuneri primite de la toţi factorii implicaţi, executivul comunitar a anunţat un set de instrumente pentru a promova, proteja şi asigura respectarea normelor statului de drept.

Corespondenţă din Bruxelles, reporter Amalia Bojescu: "Primul este promovarea unei culturi comune a statului de drept în întreaga Europă, prin organizarea unui eveniment anual dedicat dialogului cu societatea civilă.

Pentru a preveni apariţia unor probleme legate de statul de drept, Comisia a decis să instituie un ciclu de evaluare, care să includă un raport anual privind statul de drept în toate ţările membre ale Uniunii Europene.

Acest sistem suplimentar va contribui la depistarea timpurie a problemelor emergente legate de statul de drept, indiferent de locul în care apar, iar pentru a oferi un răspuns comun eficace în cazul încălcărilor statului de drept, Comisia va continua să îşi utilizeze pe deplin competenţele în materie de asigurare a respectării legii.

În cazul în care măsurile de depistare timpurie şi de prevenire nu vor fi eficace, Comisia va solicita măsuri provizorii şi proceduri accelerate atunci când va fi necesar.

De asemenea, executivul comunitar va sprijini în mod constructiv statele membre în ceea ce priveşte detensionarea situaţiei în cazul problemelor legate de statul de drept şi soluţionarea acestora, pentru ca situaţia să fie restabilită într-un mod durabil."


Etichete UECE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live