Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Gomboş

4 Ianuarie 2018
Vizualizari: 1032
Comentează add

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a solicitat controalele în contextul în care, săptămâna trecută, în mai multe oraşe au apărut panouri publicitare cu mesaje împotriva vaccinării

Verificare a panourilor stradale pe teme de sănătate

mira-gombos

Panou antivaccinare în Braşov. Foto: facebook.com/DrRaedArafat.

Direcţiile de Sănătate Publică din ţară verifică, începând de astăzi, toate panourile stradale care promovează campanii de informare pe teme de sănătate publică.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a solicitat aceste controale în contextul în care, săptămâna trecută, în mai multe oraşe au apărut panouri publicitare cu mesaje împotriva vaccinării.

Primul care a sesizat apariţia panourilor cu mesaje care militează împotriva vaccinării a fost, în ultima zi a anului trecut, secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat.

Într-o postare pe Facebook, însoţită de fotografii, el semnala atunci, că astfel de panouri au fost văzute în Braşov, Cluj şi Iaşi.

Raed Arafat atrăgea atenţia că astfel de acţiuni reprezintă un atentat la sănătatea publică şi spunea că respectiva campanie subminează toate eforturile, din ultimele luni, de a creşte numărul copiilor vaccinaţi din România şi de a preveni tragedii precum cea cauzată de rujeolă, care a avut efecte grave asupra copiilor neimunizaţi.

Pe panourile publicitare respective sunt scrise mesaje precum: "Vaccinurile nu sunt sigure" sau "Libertatea e un drept, vaccinarea e o alegere".

În acest context, ministrul sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat astăzi că inspectorii sanitari vor verifica şi îi vor sancţiona pe promotorii tuturor campaniilor publicitare care vizează sănătatea publică şi care nu au avizul ministerului, aşa cum prevede legea.

Panourile publicitare antivaccinare reprezintă un atentat la sănătatea copiilor noştri, iar epidemia de rujeolă trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi şi părinţi - susţine ministrul Florian Bodog.


Etichete Ministrul SănătăţiiFlorian Bodogpanouri publicitaremesaje împotriva vaccinării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live