Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

3 Iulie 2017
Vizualizari: 1356
Comentează add

Din cauza inflaţiei galopante cu care se confruntă Venezuela salariul minim majorat este de fapt cu 17% mai mic decât la ultima majorare, care a avut loc în luna mai.

Venezuela a majorat cu 50% salariul minim pe economie

catalin-gombos

Bancnote de bolivar forte, introdus în 2007, prin tăierea a trei zerouri ale bolivarului vechi       Foto: en.wikipedia.org/wiki/Venezuelan_bolívar.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat ieri o majorare cu 50% a salariului minim pe economie, însă din cauza inflaţiei galopante cu care se confruntă ţara acest venit minim este cu 17% mai mic decât la ultima majorare, care a avut loc în luna mai.

Agenţia Reuters notează că, pe piaţa neagră, un salariu minim reprezintă echivalentul a 12 dolari şi jumătate, la care se adaugă bonuri de masă în valoare de alţi 17 dolari.

Venezuela este afectată de o criză economică severă, aceasta fiind, de altfel,  una dintre cauzele protestelor cvasi-cotidiene care au loc de mai bine de trei luni şi s-au soldat cu moartea a peste 80 de persoane.

Inflaţia a fost atât de mare încât dacă cineva ar fi schimbat în 2013, când a fost ales Maduro, 1000 de dolari în moneda naţională, ar mai putea cumpăra acum din banii obţinuţi 3 dolari.


Etichete MaduroVenezuelasalariiinflaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live