Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

15 Noiembrie 2019
Vizualizari: 613
Comentează add

Aproximativ două treimi din străzile oraşului au fost din nou acoperite de apă. Apa sărată ameninţă foarte multe monumente.

Veneţia este din nou inundată

sergiu-stet

Veneşia sub ape.                  Foto: Arhivă/Elena Postelnicu.

Primarul Veneţiei a decis închiderea Pieţei San Marco, care a fost din nou inundată de o maree foarte înaltă. Apa nu a mai atins nivelul de la începutul săptămânii, însă cu toate acestea mareea este considerată una dintre cele mai înalte înregistrate în oraş în ultimul secol.
 
BBC transmite că imaginile devin deprimant de obişnuite pentru veneţieni, în condiţiile în care Piaţa San Marco seamănă mai degrabă cu un lac şi este pustie, fapt bizar într-un oraş în mod normal "inundat" de turişti.
 
Aproximativ două treimi din străzile oraşului au fost din nou acoperite de apă. Apa sărată ameninţă foarte multe monumente din oraşul aflat în patrimoniul UNESCO, iar primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, a declarat că aceste inundaţii reprezintă o provocare atât pentru Italia, cât şi pentru lume.
 
Efectele mareei înalte au fost amplificate de vântul sirocco care vine din Africa şi au intensificat temerile conform cărora încălzirea globală va spori apariţia unor astfel de fenomene.

Etichete San MarcoVeneţiainundaţie,apă săratăUNESCO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live