Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Alina Darie, Vaslui

25 Ianuarie 2017
Vizualizari: 956
Comentează add

Abandonul școlar rămâne o problemă la nivel național, după ce noi statistici au fost date publicității de Inspectoratele Școlare.

Vaslui: abandonul școlar - între cifre și copii fără viitor (partea a II-a) Vaslui: abandonul școlar - între cifre și copii fără viitor (partea a II-a) - Conține audio

alina-darie-vaslui

Nicoleta Radu, 43 de ani, din Ghermăneşti, comuna Dranceni, şi cei patru copii ai săi. Foto: Alina Darie.

Abandonul școlar  rămâne o problemă la nivel național, după ce noi statistici au fost date publicității de Inspectoratele Școlare.

La Vaslui, cifrele arată că numărul copiilor care au părăsit de timpuriu sistemul de învățământ a fost în ușoară creștere, astfel că rata abandonului școlar a urcat de la 1,42 la sută în 2015 la 1,74 anul trecut, în pofida programelor de diminuare a acestui fenomen.

O posibilă explicație ar fi dată de nivelul scăzut de trai din familii, dar așa cum a constatat corespondentul nostru, Alina Darie, tot mai mulți părinți au înțeles că educația și școala sunt cele care asigură viitorul copiilor lor și fac tot ce-i posibil pentru a-i ajuta.

O analiză pe acestă temă găsiți pe site-ul nostru, http://romania-actualitati.ro, pagina Obiectiv România, în articolul “Vaslui: abandonul școlar - între cifre și copii fără viitor.” 

AUDIO: Reportaj.


Etichete reportajele rravasluicopii fara viitorabandonul scolaranaliza

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live