Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

21 Aprilie 2014
Vizualizari: 3194
Comentează add

Un vârf maxim de viitură se înregistrează la această oră pe râul Vedea, la confluenţă cu râul Teleorman, viitură care se va menţine pe tot parcursul zilei de luni.

Vârf maxim de viitură pe râul Vedea

sorin-solomon

Foto: Arhivă

Un vârf maxim de viitură se înregistrează la această oră pe râul Vedea, la confluenţă cu râul Teleorman, viitură care se va menţine pe tot parcursul zilei de luni, informează Administraţia Naţională "Apele Române".
   
Viitura s-a format pe râul Vedea în cursul nopţii şi, în prezent, se propagă în aval de Alexandria.

În cursul nopţii, s-au întărit liniilor de apărare cu saci şi s-au supraînălţat digurile cu saci de nisip, cu pana la 30 cm, in vederea protejării localităţilor.
   
Râul Vedea se află la limita de tranzitare a digurilor şi pot apărea probleme chiar şi pe sectoarele îndiguite. Întrucât situaţia în zonă este foarte dificilă, necesită intervenţia forţelor armate (IJSU, Jandarmerie), în  vederea consolidării liniilor de apărare construite, astfel încât populaţia să fie protejată.

Harta ANAR.
   
În cursul nopţii, ANAR a instituit Cod Roşu, local pe râul Vedea aval confluenţă cu râul Teleorman, judeţul Teleorman pentru comunele Storobaneasa, Smardioasa, Cervenia, Frumoasa, Conţeşti, Bragadiru, Bujoru, Năsturelu.
   
Se menţine Cod Roşu pe Râul Câinelui sectorul amonte SH Vârtoapele - confluenţa cu râul Vedea, judeţul Teleorman până la ora 12,00 pentru comunele Siliştea Gumeşti, Ciolăneşti, Necşeşti, Vârtoape, Călineşti.
   
Administraţia Naţională "Apele Române" recomandă ca populaţia din aceste zone să ţină cont cu stricteţe de măsurile impuse de CLSU şi IJSU, să evite plimbarea pe malul apelor sau prin ape, precum şi orice alte activităţi care se desfăşoară în proximitatea apelor.


Etichete VedeaTeleormanviiturăAdministraţia Naţională "Apele Române"Cod RoşuStorobaneasaSmardioasaCerveniaFrumoasaConţeştiBragadiruBujoruNăstureluRâul Câinelui

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live