Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Olga Sandu

25 Martie 2010
Vizualizari: 1211
Comentează add

Conform unui studiu românii au reînceput să frecventeze cinematografele dar citesc mai puţin.

Vânzarea de carte, afectată de criză

olga-sandu

Ministerul culturii a analizat felul în care situaţia economică tot mai dificilă din ultima perioadă a influenţat consumul de produse culturale.

 

Criza a dus la scăderea vînzării de carte dar, surprinzător, la creşterea consumului de film la cinematograf.

 

Cifra de afaceri a scăzut în această perioadă ca urmare a efectelor crizei. În acelaşi timp, s-a înregistrat o scădere a finanţării din sponsorizări, au crescut împrumuturile bancare şi au scăzut investiţiile în ceea ce priveşte aparatura, formarea personalului specializat şi promovarea evenimentelor culturale.

 

Lumea frecventează sălile de cinematograf acolo unde acestea mai există. Sunt preferate sălile de cinema în  special amenajate în hipermarketuri. Este vorba  de spaţiile care sunt dotate cu tehnologia 3D, de ultimă generaţie, ceea ce a făcut ca numărul biletelor să crească de la 3,2 milioane în 2008 la 4,6 milioane de bilete vândute în 2009.

 

Creşteri semnificative se înregistrează şi în ceea ce priveşte domeniul muzical,  domeniul artelor, spectacolului chiar în ceea ce priveşte vânzarea de carte.


Etichete culturăcartecinema3DTeodor Baconschi

Articole cu teme similare:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 distractiile-in-comunism

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live