Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

18 Iulie 2013
Vizualizari: 1558
Comentează add

Premierul Victor Ponta este de acord cu iniţiativa vânzării cartelelor pre-plătite doar pe baza unui act de identitate, decizie care a fost luată şi în vara anului trecut de CSAT.

Vânzarea cartelelor pre-pay "trebuie înregistrată"

sorin-solomon

Foto: Arhivă.

Victor Ponta afirmă că decizia de înregistrare a vânzării cartelelor pre-plătite a fost luată în vara anului trecut de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, după atentatul terorist de la Burgas, unde atacatorii au folosit cartele pre-plătite.

El a mai precizat că nu este vorba de o operaţiune de interceptare, ci de înregistrare a vânzării de cartele pre plătite.

"A fost adoptată această decizie imediat după atentatul din Bulgaria. Acolo, în Bulgaria, atentatorii au folosit cartele pre-plătite, dar pot să vă asigur că există decizie din luna august. La partea de implementare, repet, ţinând cont de faptul că sunt peste 10 milioane deja în folosinţă, mai avem de lucru", a mais spus Victor Ponta.   

Precizările premierului au fost făcute după ce mass-media a relatat că deputatul PSD Sebastian Ghiţă vrea să depună o iniţiativă legislativă care să permită posibilitatea interceptării cartelelor telefonice pre-plătite de către serviciile secrete.

Proiectul prevede că, atunci când o persoană va cumpăra o astfel de cartelă, va trebui să prezinte codul numeric personal şi, dacă ulterior un judecător va decide interceptarea numărului telefonic asociat acestei cartele, serviciile secrete vor avea posibilitatea de a identifica deţinătorul.

Despre necesitatea modificării legislaţiei în acest sens, a vorbit, luna trecută, un alt deputat PSD, Georgian Pop, preşedintele Comisiei de control a activităţii SRI.

El susţine că, în acest fel, ar fi posibilă prevenirea unor atentate teroriste sau a unor fraude.

Pe de altă parte, o iniţiativă legislativă a democrat-liberalilor din decembrie 2011 privind colectarea şi stocarea datelor necesare identificării celor care cumpără cartele preplătite a fost respinsă de parlament în primăvara acestui an.

Guvernul nu a susţinut atunci adoptarea proiectului.
 


Etichete carteleCSATBurgasatentateservicii secreteSebastian GhiţăVictor PontaGeorgian PopSRI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live