Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Octombrie 2017
Vizualizari: 728
Comentează add

Un cod galben de vânt puternic intră în vigoare de la ora 18:00 până marţi la pranz, în 21 de judeţe

Vântul puternic opreşte accestul în mai multe zone din ţară

radiojurnal

Sunt probleme din cauza vântului puternic în multe zone din ţară. Telecabina care urcă la Bâlea Lac nu a putut fi pusă astăzi în funcţiune. Vântul a închis şi multe porturi de la malul mării.

Odată cu închiderea telecabinei, accesul la Bâlea Lac, la 2000 de metri înălţime, în munţii Făgăraş, este imposibil. Sâmbătă, după ninsoarea viscolită, drumul Transfăgărăşan a fost închis circulaţiei. Pe tronsonul de mare altitudine, între Piscul Negru, în judeţul Argeş şi Bâlea Cascadă în judeţul Sibiu.

Restricţia rămâne în vigoare până la 1 iulie anul viitor, potrivit unuia dintre administratorii telecabinei de la Bâlea, nu sunt turişti blocaţi. În această dimineaţă la Bâlea Lac stratul măsura 35 de centimetri.

Vremea rea a închis şi Drumul Naţional 67 C Transalpina, pentru toate categoriile de autovehicule, între Obârşia Lotrului şi limita cu judeţul Alba. De mai bine de două ore au fost suspendate şi toate manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud, Midia şi Mangalia din cauza vântului puternic.

De altfel, mare parte din ţară este la această oră sub avertizare de intensificări ale vântului. În zonele de munte din judeţele Maramureş şi Suceava, până în Caraş-Severin, este chiar cod portocaliu.

Rafalele pot ajunge până la 120 de km pe oră. Un alt cod galben de vânt puternic intră în vigoare  de la ora 18:00 până mâine la pranz, în 21 de judeţe. Este vorba între altele de Suceava, Botoşani, Iaşi, Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Arge?, Sibiu sau Hunedoara.


Etichete vînt puterniccod galbenporturi închisedrumuri închiseinterdicţii pentru autovehicule

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live