Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

23 Martie 2015
Vizualizari: 774
Comentează add

Liderul comunităţii evreieşti din Gyöngyös, Peter Weiss, a declarat presei locale că evaluarea pagubelor este în desfăşurare, iar actul de vandalism este unul fără precedent.

Vandalizarea unui cimitir evreiesc din Ungaria

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Memorialul Yad Vashem din Ierusalim. Foto: Arhivă.  

În Ungaria, poliţia efectuează cercetări pentru a depista persoanele care au vandalizat mai multe morminte dintr-un cimitir evreiesc, situat într-o localitate din nord-estul acestei ţări. 
 
Ungaria a înregistrat o creştere accentuată a atacurilor antisemite în ultimii ani. 
 
Ancheta autoritătilor a fost demarată după ce persoane necunoscute au vandalizat, la sfârşitul săptămânii trecute, în jur de 20 de morminte din cimitirul evreiesc din oraşul Gyöngyös, au distrus două cavouri şi au împrăştiat şi rămăşiţe umane pe sol.
 
Liderul comunităţii evreieşti din Gyöngyös, Peter Weiss, a declarat presei locale că evaluarea pagubelor este în desfăşurare, iar actul de vandalism este unul fără precedent. 
 
Vandalizarea mormintelor a fost condamnată de Oficiul primului ministru ungar, care a subliniat că Guvernul ia toate măsurile posibile faţă de acţiunile orientate împotriva comunităţilor naţionale etnice sau religioase. 
 

Totodată, Guvernul va demara anul acesta un program de renovare a cimitirelor nenglijate, a mai precizat Oficiul premierului ungar. 


Etichete UngariapoliţiavandalizatGyöngyösPeter Weisscimitirevrei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live