Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 02 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

15 Aprilie 2019
Vizualizari: 1296
Comentează add

Anul acesta valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Republica Socialistă Vietnam ar putea fi mai mare.

Valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Vietnam

Schimburile comerciale dintre România şi Republica Socialistă Vietnam au fost anul trecut de 185 de milioane de euro, însă valoarea acestora ar putea fi mai mare, a declarat astăzi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Mihai Daraban. La Forumul de Afaceri dintre cele două ţări, el a apreciat deschiderea pe care o arată oamenii de afaceri români pentru dezvoltare şi în afara graniţelor Uniunii Europene.

Mihai Daraban la RRA: Ne interesează piaţa din Vietnam. Ne bucurăm foarte mult că forţa de muncă din Vietnam a ales România şi găsim cetăţeni din Vietnam în foarte multe sectoare ale activităţii economice din România şi nu în ultimul rând, există şi 225 de societăţi cu capital vietnamez în România, aceste societăţi având un capital subscris de 2,04 milioane de euro.

Realizator: Ministrul mediului de afaceri, Radu Ştefan Oprea, a afirmat, în cadrul evenimentului, că îşi doreşte semnarea acordului de liber schimb între Uniunea Europeană şi Vietnam.

Radu Ştefan Oprea la RRA: Potenţialul celor două economii este foarte mare, 218 milioane de dolari, nu este suficient. Astăzi, România deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi avem în faţă o provocare, pe care noi am transformat-o într-o prioritate, semnarea acordurilor de comerţ liber şi semnarea acordului de investiţii. Contăm pe sprijinul pe care domnul prim-ministru şi toată echipa sa îl vor da pentru a putea ca până în luna iunie să semnăm aceste acorduri.

Realizator: La Forumul de afaceri bilateral au mai participat premierul şi ministrul industriilor din Republica Socialistă Vietnam, dar şi reprezentanţii a 45 de companii asiatice, care vor avea discuţii despre oportunităţi de colaborare cu aproape 100 de antreprenori români. Reporterul nostru Cătălin Radu aminteşte că astăzi a fost semnat un Memorandum de Înţelegere între Camerele de Comerţ şi Industrie din cele două ţări.
 


Etichete Mihai DarabanRadu Ştefan OpreaRomania Vietnam

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live