Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

25 Februarie 2015
Vizualizari: 922
Comentează add

PSD va vota luni, 2 martie, în favoarea validării europarlamentarului Eduard Hellvig în funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

Validarea lui Eduard Hellvig la şefia SRI în Parlament, luni

alin-serbanescu

Eduard Hellvig. Foto: facebook.com/eduardhellvig. 

PSD va vota luni, 2 martie, în favoarea validării europarlamentarului Eduard Hellvig în funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii. 

Liderul social-democrat, Victor Ponta, a făcut astăzi din nou această precizare, subliniind că amânarea votului nu este legată în nici un fel de numirea unui nou director al Serviciului de Informaţii Externe, aşa cum sugera mai devreme liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban. 
Premierul a arătat, însă, că se aşteaptă ca echilibrul puterilor în stat să fie respectat.  
 
"Eu vorbesc despre un echilibru nu atât între forţele politice, ci între oamenii pe care-i reprezintă forţele politice respective, pentru că şi noi reprezentăm milioane de oameni, sigur, şi PNL-ul şi domnul Iohannis şi celelalte partide mai mici, or, întotdeauna este bine să existe un echilibru. Ai un principiu, cu care toţi am fost de acord anul trecut, şi cu care anul ăsta PNL-ul nu mai e de acord", afirmă  Victor Ponta.  
 
Liderul PSD a făcut aceste declaraţii după ce liberalii s-au arătat nemulţumiţi de amânarea pentru luni a votului asupra numirii lui Eduard Hellvig la conducerea SRI, stabilită dimineaţă de Birourile parlamentare reunite ale celor două Camere. 
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, nu a putut preciza de ce a fost luată această decizie, deşi Comisia pentru controlul SRI a dat încă de ieri aviz favorabil pentru Eduard Hellvig. 
 
"Nu se negociază conducerea SIE"
 
Liberalii nu-şi explică însă de ce majoritatea aflată la putere a decis acestă amânare fără nici un fel de lămuriri, mai ales că, potrivit liderului deputaţilor PNL, Ludovic Orban, conducerea PSD îşi dăduse acordul pentru validarea astăzi în plen a lui Eduard Hellvig pentru şefia SRI. 
 
Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat că nu are cunoştinţă de o eventuală negociere a social-democraţilor pentru nominalizarea directorului SIE din cauza căreia să fi fost amânată astăzi validarea eurodeputatului Eduard Hellvig la conducerea SRI. 
 
"Nu ştiu să existe vreo negociere şi vă mărturisesc că mă îndoiesc că poate exista o negociere din acest punct de vedere, pentru că nu la nivel parlamentar se decide propunerea pentru viitorul şef al Serviciului Român de Informaţii sau al Serviciului de Informaţii Externe, ci propunerea, conform prevederilor Constituţiei, vine de la şeful statului", a mai spus  Alina Gorghiu.  
 
Şeful statului nu a prezentat public până acum o propunere pentru şefia Serviciului de Informaţii Externe.

Etichete SRIKlaus IohannisEduard HellvigpropuneredirectorSIEVictor PontaLudovic OrbanKelemen Hunor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live